top of page

Grind en troffel

Smeervloeren is een breed begrip. Denk hierbij aan grindvloeren, gietvloeren, industrievloeren, troffelvloeren en coatings. Maar wat houden deze termen nu eigenlijk allemaal in? Hieronder een korte beschrijving van wat nu eigenlijk wat is.

 

Grindvloer:

Een grindvloer behoort tot de categorie natuursteen, daar de vloer samengesteld is uit gezeefd riviergrind vermengd met een epoxylijm. Een grindvloer wordt tot een naadloos geheel gelegd en kan in vele kleurcombinaties en korrelgrootte worden uit gevoerd. Het is ook mogelijk om een logo of afbeelding in de vloer te plaatsen.

Een grindvloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Door de open structuur van de grindkorrels zal de warmte zeer snel doordringen. Noodzakelijk is dit echter niet daar een grindvloer beslist niet koud aanvoelt omdat de open structuur snel de temperatuur van de omgeving tot zich neemt. 

 

 

 

 

 

 

 

Troffelvloer:

Een troffelvloer is samengesteld uit zeer fijne grind/zandkorrels. Deze worden vermengd met een epoxylijm en verwerkt tot een naadloos geheel. Daarna wordt een troffelvloer altijd geseald en evt. Afgelakt. Deze vloeren zien we vaak terug in winkels, kantoren, supermarkten keukens, restaurants, badkamers of toilet. Ieder design of bedrijfslogo kunnen wij in overleg voor u realiseren. Ga naar de pagina projecten om enkele toepassingen te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marmerstone

Marmerstones is een nieuw product afkomstig uit Italië

Marmerstones wordt gemaakt van gebroken marmer dat getrommeld wordt zodat de scherpe kanten eraf worden gepolijst.

Marmerstones wordt naadloos aangebracht op de ondervloer en is leverbaar in vele standaard marmer kleuren in varianten van 4 tot 18 mm korreldikte

Een marmer stone vloer is opgebouwd uit miljoenen kleine marmerkorreltjes. Deze korreltjes worden na het zeven gebonden met epoxy. Dit zorgt voor een optimale vloeistofdichtheid en zorgt voor een druk en treksterkte die tweemaal zo dik is als beton. De marmer stone vloer heeft een chique en warme uitstraling. Deze vloer is leverbaar in diverse soorten kleuren en korrelgradaties waardoor er heel veel mogelijkheden zijn. De marmer stone vloeren hebben dezelfde eigenschappen als de siergrindvloer. Het enige verschil is dat bij een siergrindvloer het grind met kleurstoffen op kleur gebracht wordt en bij marmer stone de natuurlijke kleur van het marmer wordt gebruikt. Dit geeft een vloer van marmer stone een zeer natuurlijke uitstraling.

Waarom een marmer stone vloer? Een marmer stone vloer is slijtvast, sterk, goed reinigbaar, eenvoudig aan te brengen en onderhoudsarm. Daarnaast is marmer stone goed te combineren met vloerverwarming

Industriële vloer:

Een industrievloer moet stofvrij, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden van toepassing. Daarom adviseren wij om elke vloer apart te bekijken om te bezien welk type vloer het meest geschikt voor uw bedrijf is. Of het nu gaat om de plaatsing van machine’s, over natte ruimte’s, over een computerruimte, toepassing in de voedingsindustrie, in laboratoria, in veestallen enz. Elke toepassing heeft zijn typische voorwaarden. Wij adviseren u graag bij de juiste keuze! Ga naar de pagina projecten om enkele toepassingen te zien.

bottom of page